Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

"Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης"

Γεια σας από το Ολυμπιακό Χωριό. Αυτές τις μέρες το σχολείο μας ζει στο ρυθμό της Ανακύκλωσης χάρη στους "Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης"!!

Σε προηγούμενη ανάρτηση σας δείξαμε τις αφίσες που δημιουργήσαμε γι' αυτό το σκοπό. Οι μαθητές της Δ' τάξης που είναι οι Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης, ενημέρωσαν όλους τους μαθητές των δύο σχολείων μας για τη δράση μας αυτή. Ξεκίνησαν μοιράζοντας αφίσες σε όλες τις τάξεις και ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους σχετικά με την ανακύκλωση, ποια υλικά ανακυκλώνονται καθώς  και τα οφέλη για το περιβάλλον. Έλυσαν απορίες και συζήτησαν για τη δράση τους δίνοντας οδηγίες, με στόχο όλοι μαζί να γίνουν "Υπερασπιστές της γης"!


Από τάξη σε τάξη ...


Τι είναι όμως η δράση "Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης";
Δημιουργήσαμε τη "Γωνιά της Ανακύκλωσης" όπου υπάρχει η γιγαντοαφίσα με ζωγραφιές των μαθητών και με τα συνθήματα τους που αφορούν την ανακύκλωση, με τρεις κάδους για αλουμίνιο, χαρτί και πλαστικό. Σε κάθε διάλειμμα στη "Γωνιά της Ανακύκλωσης" καθώς και στους κάδους απορριμμάτων θα υπάρχουν μαθητές από την Δ' τάξη. Οι "Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης" είναι υπεύθυνοι να ενημερώνουν και να βοηθούν τους συμμαθητές τους έτσι ώστε να μην πετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά στα σκουπίδια, αλλά στους κάδους της ανακύκλωσης. Στη "Γωνιά της Ανακύκλωσης" θα καταγράφονται σε μορφή πόντων τα υλικά που θα ανακυκλώνει το κάθε τμήμα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τους καλύτερους "Ανακυκλωτές" θα απονέμεται βραβείο από τους Διευθυντές των σχολείων μας! 

Η αφίσα μας

Η "Γωνιά της Ανακύκλωσης"

Από την πρώτη μέρα οι κάδοι γέμισαν και άδειασαν 2 φορές ο καθένας!! Οι μαθητές των σχολείων μας με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και οι "Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης" -  "Οι Ανακυκλωσυμμαχούληδες", "Τα Χρυσά Ντενεκεδάκια" και "Οι Σούπερ Ανακυκλωτές" - με όρεξη και με υπευθυνότητα όχι μόνο βοηθούσαν τους συμμαθητές τους να ανακυκλώνουν τα σωστά υλικά αλλά άδειαζαν και τους κάδους μας στο μπλε κάδο που είναι έξω από το σχολείο μας. 
Τα ανακυκλώσιμα υλικά κατέληξαν στον μπλε κάδο και με χαρά διαπιστώσαμε ότι το σχολείο μας είναι πιο καθαρό γιατί όλοι έτρεχαν στους κάδους απορριμμάτων κρατώντας τα σκουπίδια τους για να μάθουν αν ανακυκλώνονται.


Καταγράφοντας τους πόντους στη "Γωνιά της Ανακύκλωσης"

Έτοιμες να βοηθήσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά να βρουν το δρόμο τους προς το σωστό κάδο!


Χαρτιά και πλαστικά ... στο μπλε κάδο φυσικά.

Η δράση μας είναι σε εξέλιξη εδώ και μέρες και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τους νικητές της πρώτης περιόδου. Μέχρι τότε μην ξεχνάτε: "Ανακυκλώστε, το Περιβάλλον Σώστε"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου